Categories
Generelt om Børn

2 gode råd til hvordan du, som ung på SU, kan spare penge

Dette indhold er sponsoreret

Blandt dem der har prøvet at være på SU, er det ikke nogen hemmelighed, at det ind imellem kan være lidt svært at få pengene til at række sidst på måneden. Hvis du bor i en større by,  har du sikkert en relativ dyr husleje, hvilket gør, at det meste af SU’en allerede er brugt, når huslejen er betalt. De fleste er heldige at finde et job ved siden af studiet, hvor de kan tjene nogle penge, som kan være med til at gøre hverdagen lidt sjovere. Men det er begrænset, hvor mange timer du har tid til at arbejde, mens du skal følge med på et fuldtidsstudie, og derfor vil din månedlige indtægt formentlig stadig være lav. Her får du 2  gode råd til, hvordan du kan spare penge i din hverdag, så der er råd til lidt mere af det alt sjove. 

De faste udgifter 

Først og fremmest bør du finde et billig telefon abonnement. Du har sikkert mange faste udgifter af mindre beløb, og der er mange, som ikke overvejer, at de fleste ting kan gøres billigere. Overvej om du har brug for fri tale, fri sms og fri 4G, eller om mindre også kan gøre det. Undersøg forskellige udbydere og find et billigt abonnement, som passer til dine behov. Der er ofte penge at spare hver eneste måned. Et andet sted du kan spare penge er ved streamingtjenester. Det er ofte ikke nødvendigt med 4 forskellige tjenester, så det handler om, at vælge den du bruger mest, og så kan du heldigvis afmelde det nuværende og tilmelde dig en anden tjeneste, hvis dit behov ændrer sig. Til sidst bør du undersøge forsikringer og internet. Ligesom telefon abonnementet, er det ting, som du muligvis kan gøre billigere ved at skifte udbyder. 

Lav madplan og planlæg din uge

Mad og drikke kan være en af de poster, som hurtigt kan stikke af – men med lidt planlægning er der mange penge at spare her. Det tager ikke ret lang tid at lave en madplan med dertilhørende indkøbsseddel. Med en madplan og indkøbsseddel undgår du de værste impulskøb, og du står ikke lige pludselig onsdag aften efter en lang dag på studiet og er i tvivl om, hvad du skal have til aftensmad. Det er nemlig ofte i pressede situationer, at du kommer til at bruge for mange penge på hurtige løsninger. Derudover kan du med fordel lave mad, så der er til flere dage, eller så der er til madpakken dagen efter. En anden måde at spare penge på er, at du køber dig en god to-go kop og sørger for at tage dit eget kaffe med, når du skal noget. 50 kr. for en lille cafe latte en sen eftermiddag på dit studie kan nemt spares, hvis du planlægger at have din egen med. Det er da sjovere at gemme den 50’er til en tur i baren til næste fest, er det ikke?