Categories
Generelt om Børn

Aktiviteter til børn – her er 3 forslag

I ferier og weekender er der rigeligt med tid til dine børn og resten af familien, og det skal udnyttes. Forsøger du at planlægge en hyggelig dag med dine børn, men ved du ikke, hvad I skal begive jer ud på? Så læs med her, hvor du finder tre forslag til oplevelser for børn.

Oplevelser i København og Århus

Leder du efter oplevelser i København eller en af de andre større byer som Århus, skal du ikke lede længe. Her finder du et utal af forskellige aktiviteter for børn og voksne. 

I København er et af de mest populære steder at tage dine børn med hen Tivoli. Her finder du ikke bare forlystelser, men også teater- og børneshows, som dine børn helt sikkert vil elske. Andre ting I kan foretage jer i København, er at tage i zoologisk have, Experimentarium, Den Blå Planet, Bakken, Frilandsmuseet eller Zoologisk museum. Dette er kun et uddrag af de mange og mest populære ting I kan begive jer ud på.

Skal du underholde dine børn i Århus, kan du tage dem med i Tivoli Friheden, som altid har en række aktiviteter for de mindste i sommermånederne. Dyrehaven, Den gamle by, Moesgaard museum eller en af de mange legepladser er også skønne og oplagte muligheder at lade dine børn besøge. Ikke alt for langt fra Århus finder du også Djurs Sommerland, Ree Park, Givskud Zoo og Randers Regnskov. 

Indendørs aktiviteter for børn

Selvom det regner, og vejret derfor ikke er til at bevæge sig for meget ud i, er det muligt at finde på sjov for børn – både derhjemme og ude. Biografen er altid en oplagt mulighed for at lave noget skønt med ungerne indendørs. Hvis du gerne vil aktivere dine børn lidt mere, kan du tage dem med i LEGO House, Randers Regnskov, Lalandia, et af de mange akvarier rundt om i Danmark, eller tag dem med på et af de mange børnevenlige museer der også er at finde. 

Hvis I ikke føler for at skulle uden for hjemmets vægge, kan I lave jeres egen biograf derhjemme med popcorn og hele molevitten. Du kan også bygge en hule med dine børn, lave et kreativt værksted, bage noget lækkert eller noget helt fjerde. 

Nyd naturen med dine børn

Uanset om der er tale om ferie med børn eller bare en enkelt dag i familiens tegn, er det altid en god ide at tage ud i naturen med dem. Der er så utrolig mange ting at tage sig til i naturen. I kan tage på en lang cykeltur med picnicstop eller tage på en hel cykelferie, hvor i overnatter i telt eller shelter på vejen.

Du kan også tage dine børn med ud at sejle i enten båd eller kano. Legepladser, strande og skove er også gode muligheder for at aktivere dine børn i naturen. Hvis I tager i skoven, kan det være en fordel at tage nogle bøger med, der kan fortælle jer, om noget er spiseligt eller give svar på, hvad forskellige insekter og dyr hedder. Tage rI til stranden, så husk endelig en form for skygge, og tage gerne ting med til at kunne bygge sandslotte og fange krabber.