Categories
Barn

Sådan holder du den perfekte børnefødselsdag

Står du med en datter eller søn, der fylder år? Så er der ingen tvivl om, at du skal holde en børnefødselsdag for dit barns klassekammerater. Herfra er spørgsmålet bare, hvordan du holder den bedste af slagsen? Dette kan du blive meget klogere på her, hvor du vil blive præsenteret for en række ideer til børnefødselsdagen.

Hvor skal det holdes?

Der er mange muligheder, når det kommer til, hvor børnefødselsdagen skal holdes. Hvis du har plads til 20 børn i huset, er der intet, der stopper dig fra holde det hjemme. Har dit barn fødselsdag i en af de varmere måneder, kan du med fordel sætte et telt op i haven, hvor I kan være. Hvis ikke du har plads til en helt børnefødselsdag hjemme i huset, kan du altid leje et lokale eller forsamlingshus. Der er også rigtig mange forlystelsesparker og legelande, der tilbyder, at du kan holde det der. Det gælder blandt andet Jesperhus Blomsterpark, Bowlinghaller rundt om i hele landet, Fårup Sommerland og lignende. Hvor det helt præcis skal holdes, afhænger derfor af dit budget, plads og dit barns ønsker.

Lav et tema for dagen

Hvis du vil gøre dit barns fødselsdag sjov og mindeværdig, kan du lave et tema for dagen. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan enten vælge at finde på et tema selv, eller du kan spørge dit barn, om han eller hun har et særligt ønske. Et tema kan være noget så simpelt som en farve, men det kan også være noget mere omfattende som prinsesser, dinosaur, dyr i skoven, eller hvad du nu lige kan finde på. Når først du har valgt et tema, er det bare med at have det med i tankerne gennem hele planlægningen og udførelsen af festen.

Mad, kage og slik kan ikke undværes

Et vigtigt aspekt du ikke må undvære til børnefødselsdagen, er mad, kage og slik. Dette er alt sammen noget, som børnene forbinder med den børnefødselsdag, og de vil derfor også forvente, at det er der. Når det kommer til maden, behøver det ikke at være noget fancy. Du kan nøjes med at bage boller, lave små pizzaer, pitabrød, brugere eller lignende. Dette er alt sammen noget, som ikke tager en evighed at lave, og børnene er som regel vilde med det. Hvis du vælger at holde fødselsdagen ude af hjemmet, vil du ofte kunne købe en fødselsdagsmenu med. Vælger du at gøre dette, vil der være en ting mindre, som du skal spekulere i. 

Uanset hvor du holder festen, skal der dog også gerne være kagemand og slikposer til børnene. 

Lege til børnefødselsdage

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at sørger for underholdning til fødselsdag. En af de bedste børnelege til fødselsdagen, er skattejagt for børn. En skattejagt er noget, som de fleste børn går op i med liv og sjæl – særligt fordi de ved, at skatten som regel består af slik og godter. Andre lege du kan sætte i gang, er ballondans eller stopdans. Lad endelig være med at sætte alt for meget i gang, da børnene ofte selv er gode til at finde på lege. Hjælp dem i stedet med at udføre deres lege, når de kommer på ideerne.