Categories
Ungdom

Hvad koster det at flytte hjemmefra?

Går du i disse tider og overvejer om du skal flytte hjemmefra, eller om du skal blive boende hjemme hos mor og far, så kommer her en artikel, som vil hjælpe dig igang med at finde ud af, hvad det koster at flytte hjemmefra. Der er nemlig en hel del ting, du skal have styr på, når du skal flyve fra reden første gang, og her kigger vi på nogle af de ting, du skal overvejer inden du skriver under på en lejekontrakt for første gang. I artiklen her går vi nemlig over det spørgsmål som mange unge stiller inden de beslutter sig for om de skal flyve fra reden: Hvad koster det at flytte hjemmefra? – Vi kigger på forskellige omkostninger som både er de mest klassiske omkostninger, og samtidigt på de udgifter som man måske ikke lige går og tænker over, at man skal have penge til, når man flytter hjemmefra første gang. Læs med og bliv meget klogere på, hvad det egentlig talt koster at flytte hjemmefra.

De klassiske omkostninger, du har tænkt på

Du har måske allerede fundet dig et område, hvor du gerne vil bo i forbindelse med studie eller arbejde. Så har du et overblik over huslejejniveauet og hvad du cirka skal betale for at flytte ind. Som lejer kan du blive afkrævet tre måneders depositum, tre måneders forudbetalt husleje samt den første måneds husleje. Derudover skal du selvfølgelig også have møbler og ting til din nye lejlighed, hvilket også løber op. Ydermere er der ting som indboforsikring, internet, el, vand, varme og meget andet, som skal betales løbende, hver eneste måned. Det er de omkostninger man skal som udgangspunkt altid skal betale, når man flytter hjemmefra.

De skjulte omkostninger, du ikke har tænkt på

Der er dog også omkostninger man ofte glemmer hører med til at flytte hjemmefra. Det gælder blandt andet, at man nu selv skal stå for sit eget madbudget, transportudgifter, fornøjelser, andre forsikringer  og telefonregninger med mere. Der er en del udgifter forbundet med at flytte hjemmefra, som man skal huske inden man sætter sin underskrift på en leje kontrakt for første gang.

Og prisen for at flytte hjemmefra er…

Regn med i hvert fald 25.000 kroner, som du skal ligge for at flytte hjemme fra for første gang. Hvis man flytter til en af Danmarks fire største studiebyer, kan det snildt løbe sig op i 50.000+ kroner for at rive teltpløkkerne op og flyve fra reden. For indskud, møbler, faste udgifter mm. er det ikke urealistisk at skulle ligge så stort et beløb for at flytte hjemmefra for første gang. 

Dermed er det altså ikke bare lige at finde den lejlighed man godt kunne tænke sig at flytte ind i, og skrive under på en lejekontrakt. Der findes uendelig mange omkostninger i forbindelse med at flytte hjemmefra, så derfor skal du begynde at spare op, hvis ikke du allerede har tænkt over dette.