Categories
Generelt om Børn

Hjælp til det gode familieliv

Annonce

Som voksen med teenagere og børn i huset kan det være svært at få det hele til at køre gnidningsfrit. Ja nok nærmest umuligt. Der er mange ting, både små og store, som skal ordnes – alt fra rengøring til håndtering af konflikter. Hverdagens mange gøremål kan nemt komme til at gå ud over kvalitetstid med familien, og det kan være svært at finde tid til at sætte sig ned for at snakke tingene igennem. Børnenes skolearbejde er blot ét eksempel på noget der skal ordnes, men som samtidig kan stå i vejen for den vigtige kvalitetstid. Med professionel lektiehjælp kan dette dog afhjælpes – læs mere om emnet.

Aktiviteter for børnene

Med mere tid til at være sammen med sine børn, fordi lektiehjælpen er ordnet, skal man også finde på noget at lave sammen med dem. Heldigvis findes der masser af aktiviteter, både indendørs og udendørs, som er sjov for hele familien. På en regnvejrsdag er det måske ikke så sjovt at rende rundt udenfor, men så kan det være hyggeligt at tage et smut i biografen med børnene og se en god film. Det kan også være, man er til noget lidt mere lærerigt, og så findes der en masse akvarier eller børnevenlige museer i Danmark. Hvis solen skinner, vil man selvfølgelig helst være udenfor, og så er det helt perfekt at tage i en forlystelsespark eller måske en tur på stranden, hvor man kan boltre sig i vandet.

Tiden som teenager

At være teenager kan være en meget forvirrende tid. Der sker mange forandringer i krop og sjæl, og man skal tage stilling til en masse nye ting, både personligt og i skolen. Det er netop på dette tidspunkt, at man begynder at finde ud af, hvem man egentlig er. Venner er en vigtig del af ens liv, men som ung begynder det at blive ens egen opgave at afbalancere sit liv mellem fritidsinteresser, skole, familie og venner.  Man begynder at overveje sine uddannelsesmuligheder og det andet køn (eller det samme køn) begynder at blive interessant. Som forældre er det heller ikke altid nemt at tage sig af sin teenager, måske fordi man selv har glemt, hvordan det er. Det er i disse tilfælde rart, at man kan finde råd og gode ideer, til hvordan man bedst muligt kommunikerer med sine børn. De skal jo både have mulighed for at udtrykke sig selv, men de skal også vide, at man er der for dem.