Categories
Generelt om Børn

Lækre cocktails – uden alkohol

Dette indhold er sponsoreret.

Er du fascineret af cocktailkultur, men drikker ikke alkohol? Så er det heldigt, at der findes rigtig mange gode alternativer. Med ”alkoholfri alkohol” kan du slå dig løs som den helt store bartender, men undgå tømmermænd og pinlige episoder. Læs mere om dét lige her.

Alkoholfri alternativer til dine cocktails

Der kan være mange forskellige grunde til, at du ikke kan, vil eller må drikke alkohol. Heldigvis skal dét ikke stoppe dig fra at nyde en udsøgt cocktail. I dag findes der nemlig mange gode alternativer til eksempelvis gin og rom. Disse smager langt hen ad vejen ligesom de klassiske udgaver med alkohol, og de kan derfor også fint fungere i cocktails.

Hos den danske webshop ogskaal kan du finde flere gode bud på alkoholfri alkohol. På webshoppen finder du naturligvis også alverdens former for almindelig spiritus, så hvad end du foretrækker, kan du passende lægge vejen forbi. Webshoppen fokuserer på produkter fra danske brands, og der er masser af spændende sager at vælge imellem.

De bedste cocktails uden alkohol

Hvis du køber eksempelvis en alkoholfri gin, kan du benytte den til de samme cocktails, som du ellers ville bruge almindelig gin til. Prøv for eksempel en alkoholfri Gin Hass eller Bramble.

Alternativt kan du kaste dig over såkaldte ”mocktails”. Det er ganske enkelt cocktails uden alkohol, og her er der således fokus på at benytte andre smagsfulde ingredienser. Typisk kaldes en cocktail uden alkohol for ”Virgin”. Vil du finde opskriften på en helt bestemt cocktail i en udgave uden alkohol, kan du altså søge efter cocktailens navn efterfulgt af Virgin.

Når du skal lave alkoholfri cocktails uden eksempelvis alkoholfri gin eller rom, er det vigtigste, at du finder nogle andre spændende ingredienser at benytte. Det kunne for eksempel være forskellige former for juice, sodavand, sirup og puré. En rom og cola uden rom er selvsagt lidt en flad fornemmelse, så sørg for at finde opskrifter, der har noget andet end alkohol at byde på, når det kommer til smag.

Tips til at gøre din cocktail ekstra lækker

Uanset om du laver cocktails med eller uden alkohol, skal du altid sørge for at bruge rigeligt med is. Det gælder uanset, om din cocktail blot skal blandes i et glas, eller den eksempelvis skal rystes i en cocktailshaker inden servering.

Inden for bartenderverdenen påstår mange, at is er den vigtigste ingrediens i en cocktail, så det er virkelig ikke at spøge med. Bruger du ikke nok is, bliver din cocktail udvandet og kedelig. Samtidig bliver den hurtigere varm. Er der kun få isterninger i en drink, smelter de nemlig hurtigt. Er glasset derimod fyldt med isterninger, holder isterningerne hinanden kolde, og dermed forbliver drinken kold i lang tid.

Foruden at du skal sørge for at bruge rigeligt med is, gør det også en stor forskel, hvilket glas du serverer din cocktail i. Glasset har indflydelse på både cocktailens udseende og smag, så vælg det ”rigtige” glas, hvis der findes et sådant til din cocktail. For eksempel skal en Martini naturligvis serveres i et Martini-glas.